czwartek, 29 października

Jadłospis przedszkolaka

Dyrektor przedszkola w porozumieniu z organem prowadzącym przedszkole informuje, iż od dnia 01 września 2020 r. następuje zmiana stawki żywieniowej całodziennej pobieranej od jednego dziecka – wynosić będzie 6,50 zł (art. 106 ust. 3 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (Dz. U. 2020 r. poz. 910) tj: I śniadanie: 1,50 zł, II śniadanie: 1,50 zł, Obiad: 3,50 zł

PAŹDZIERNIK 2020
26.10 – 30.10

I ŚNIADANIE – 8:30

II ŚNIADANIE – 11:00

OBIAD – 14:00

Poniedziałek

26.10.2020

Chleb krojony z masłem, szynka wieprzowa, ogórek zielony ze szczypiorkiem, papryka świeża, kawa z mlekiem, herbata owocowa dosładzana cukrem.

Herbata, drożdżówka, kisiel wiśniowy z kleksem jogurtowym, banany.

Zupa ogórkowa zabielana, ziemniaki.

Racuchy na maślance z polewą truskawkową, kompot owocowy.

Wtorek

27.10.2020

Chleb krojony z masłem, ser żółty, ogórek zielony ze szczypiorkiem, zacierka na mleku, herbata owocowa dosładzana cukrem.

Herbata, chleb krojony z masłem, filety z makreli w sosie pomidorowym, ogórek  kiszony, papryka czerwona, śliwki.

Zupa pomidorowa zabielana z ryżem.

Gulasz drobiowy w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z buraczków czerwonych i cebulki, kompot owocowy.

Środa

28.10.2020

Chleb krojony z masłem, kiełbasa krucha, ogórek zielony, pomidory, kakao z mlekiem, herbata owocowa dosładzana cukrem.

Ryż na mleku z jabłkami prażonymi, marchewka do chrupania, morele suszone.

Zupa kalafiorowa zabielana, ziemniaki.

Makaron spaghetti z mięsem wieprzowym w sosie pomidorowym, ogórek kiszony w słupku, kompot owocowy.

Czwartek

29.10.2020

Chleb krojony z masłem,  twarożek biały z rzodkiewka i ze szczypiorkiem, płatki kukurydziane na mleku, herbata owocowa dosładzana cukrem.

Bułka wrocławska z masłem,

jajko gotowane w sosie tzaziki, marchewka do chrupania.

Barszcz ukraiński niezabielany, ziemniaki.

Kotlety mielone rybne (miruna), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i cebulką, kompot owocowy.

Piątek

30.10.2020

Chleb krojony z masłem, mielonka tyrolska, ogórek zielony, pomidor, kawa z mlekiem, herbata owocowa dosładzana cukrem.

Mleko, bułka wrocławska z masłem i dżemem owocowym, gruszki.

Zupa fasolowa – krem ze słonecznikiem.

Makaron świderki z białym serem, masełkiem i cukrem, surówka z selera, marchewki i rodzynek, kompot owocowy.

LISTOPAD 2020
02.11 – 06.11

I ŚNIADANIE – 8:30

II ŚNIADANIE – 11:00

OBIAD – 14:00

Poniedziałek

02.11.2020

Chleb krojony z masłem, pasta mięsna, rzodkiewka ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem, herbata owocowa dosładzana cukrem.

Budyń na mleku, jabłka.

Zupa z kapusty białej z koncentratem pomidorowym, ziemniaki.

Jajko sadzone, ziemniaki, surówka z sałaty zielonej ze śmietaną, kompot owocowy.

Wtorek

03.11.2020

Chleb krojony z masłem, pasta z jaj z serkiem śmietankowym, ogórek zielony, papryka świeża, płatki kukurydziane na mleku, herbata owocowa dosładzana cukrem.

Bułka wrocławska z masłem,

pasta z makreli wędzonej z koncentratem pomidorowym, ogórek kiszony, śliwki.

Krupnik jęczmienno-jaglany, ziemniaki.

Gołąbki z mięsem drobiowym w sosie pomidorowym, kompot owocowy.

Środa

04.11.2020

Chleb krojony z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek kiszony, pomidory koktajlowe, kakao z mlekiem, herbata owocowa dosładzana cukrem.

Bułka wrocławska z masłem,

jajecznica, banany.

Rosół z makaronem.

Gulasz wieprzowy w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka wielowarzywna z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.

Czwartek

05.11.2020

Chleb krojony z masłem, jajko gotowane pasta z jaj z serkiem śmietankowym, sałata zielona, pomidory, płatki owsiane na mleku, herbata owocowa dosładzana cukrem.

Drożdżówka z foremki, kisiel owocowy z kleksem jogurtowym, śliwki.

Kapuśniak z kiszonej kapusty, ziemniaki.

Makaron z mięsem mielonym, ogórek konserwowy w słupku, kompot owocowy.

Piątek

06.11.2020

Chleb krojony z masłem, kabanosy wieprzowe, ogórek zielony ze szczypiorkiem, kawa z mlekiem, herbata owocowa dosładzana cukrem.

Herbata, strucla z serem, winogron.

Zupa pieczarkowa zabielana, ziemniaki.

Kluski leniwe z serem, surówka z selera, marchewki i rodzynek, kompot owocowy.

Alergeny

GLUTEN, MLEKO I JEGO POCHODNE

GLUTEN, MLEKO I JEGO POCHODNE, JAJA, RYBA

SELER, JAJA, MLEKO I JEGO POCHODNE, GLUTEN, RYBA

Intendent zastrzega, że z przyczyn różnych mogą wystąpić zmiany w jadłospisie. Produkty spożywcze mogą zawierać alergeny: gluten, gorczyca, jaja, orzechy, soja, mleko, seler, dwutlenek siarki. Woda mineralna niegazowana w nieograniczonym dostępie.  

Skip to content